Derfor valgte Karina Yaris Cross Hybrid

Sist endret
Mandag, februar 7, 2022
Karina Torgersen med sin Yaris Cross

Karina Torgersen sammen med tantebarnet Viktoria (8) og sin splitter nye Toyota Yaris Cross Hybrid. Foto: Thomas Rasmussen/Bilfoto AS

 

Karina Torgersen hadde behov for en stabil og trygg bil på et vanskelig vinterføre. Det fikk hun i Yaris Cross Hybrid.

Teksten er produsert av Nordlys LAB. 

– Jeg bestilte den med en gang den kom ut fordi den hadde alt det jeg så etter i en bil, sier Karina med et smil. 

Karina bor på Silsand i Troms sammen med samboeren sin. Hun trenger en bil som er praktisk og stabil, og som kan takle det uforutsigbare været i Nord. Yaris Cross Hybrid tikket av i alle bokser. Modellen er en komprimert SUV med hybrid drivlinje og firehjulstrekk – den perfekte blandingen av Yaris Hybrid og RAV4. 

 – Den er helt nydelig å ha på vinteren her oppe. Jeg har ingen problemer med å komme meg gjennom alt fra is til slaps og sludd, sier hun.

Yngve Jakobsen som er salgssjef i Harila Tromsø kan bekrefte Karinas erfaringer, og forteller at Yaris Cross Hybrid er som skapt for vårt klima. – Den har både firehjulstrekk og høy bakkeklaring som er svært gunstig i et Nord-Norge fylt av snø. I tillegg har drivlinjen vist seg å fungere veldig bra i kulde.  

 

Velger alltid Toyota

Karina har vært trofast Toyota-eier siden 2005, og det var dermed ikke bare klimaet som avgjorde at valget falt på Yaris Cross Hybrid denne gangen.   

– Jeg velger alltid Toyota fordi det er driftsikre biler med lite feil. Jeg tror ikke jeg har hatt en eneste feil på mine fire tidligere modeller, sier hun.    

Hun forteller videre at den kompakte utformingen er en av grunnene til at bilen passer som hånd i hanske til hennes smak.   

– Vi er bare to stykker, så vi trenger ikke en veldig stor bil. Men jeg er jo blant annet tante til to barn, og da er det fint at bilen er såpass romslig at jeg enkelt kan få med meg både dem og ekstra utstyr hvis jeg trenger.

Ifølge salgssjefen hos Harila i Tromsø er Yaris Cross Hybrid en modell som passer for folk i ulike livssituasjoner – alt fra yngre folk som vil ha seg en sporty bil, til de godt voksne med et minkende behov for plass.

 

Unik hybridteknologi

Med sitt moderne og kompakte utseende er den smidig på alle områder, uansett om det er bykjøring eller ferieturer.   

– Den er veldig stabil på veien, og jeg kommer meg godt frem med den uansett hvor jeg skal. Jeg slipper begrensninger når det kommer til kjøring lokalt eller på langturer, og det er noe jeg setter veldig pris på, forteller Karina. 

Yaris Cross Hybrid har en unik hybrid-drivlinje i samspill med AWD-i firehjulstrekk. Toyota er markedsleder av hybridteknologi. Jakobsen forklarer hva dette betyr for kunder:  

– Det er en såkalt full-hybrid. Det betyr at den lader seg selv når man kjører, og at denne strømmen lagres på et batteri. Strømmen er med 50% av kjøretiden, sier salgssjefen entusiastisk. Det gir en fantastisk fin drivstofføkonomi, sier Jakobsen. 

Den ferske modellen gir alle fordelene ved å kjøre en SUV, men som en mer fleksibel og lett utgave.   

– Jeg vil absolutt anbefale bilen videre, spesielt til folk som bor i vårt fylke. Hvis man ønsker en trygg og stabil bil på utfordrende veier så er dette en ypperlig kandidat, avslutter Karina.

Denne gang ble det Toyota på Karina, det er hun ganske sikker på at det blir neste gang også.

For ordens skyld: Karina Torgersen er i nær familie til en ansatt i Harila på Finnsnes.