Disse dekkene får terningkast 6

Sist endret
Søndag, oktober 17, 2021
Nokian Hakkepeliitta 10

Nyheten Nokian Hakkapeliitta 10 topper stor test av vinterdekk. 

 

Vinteren i Nord-Norge skaper store utfordringer for oss bilister. Skiftende føre med snø, is, våte veier og varierende temperaturer stiller store krav til vinterdekkene – og dekkene dine betyr mye for sikkerheten. 

Men hvilke vinterdekk skal man velge? I Dagbladets store test av vinterdekk (28.9.2021) finner de ut hvilke dekk som gir deg de sikreste kjøreegenskapene under tøffe forhold på norske vinterveier. Nyheten fra Nokian, Nokian Hakkapeliitta 10, topper testen. 

Ønsker du tilbud på Nokian Hakkapeliitta 10? Kontakt oss her >>

Dekknyhet fra Nokian best i test 

Ifølge de profesjonelle dekktesterne har Nokians nye piggdekk et svært godt grep på snø og is og føles trygt å kjøre med. Nokian Hakkepeliitta 10 får terningkast 6 i testen. 

«Bare i de mest kritiske manøvrene slipper grepet på hjulene bak. Styrefølelsen er presis. På våt asfalt reagerer bilen tregt på styreutslagene, men veigrepet er godt. På tørr asfalt understyrer bilen og grepet på bakhjulene kan slippe i kraftige manøvrer. Dekket er relativt stabilt, støynivået lavt og rullemotstanden svært lav.»

(De beste vinterdekkene, Dagbladet 28.9.21)

I Dagbladets test er det lagt vekt på hvor godt dekkene klarer seg på snø og is, hvor godt de bremser, fremkommelighet, stabilitet, egenskaper på våt vei, rullemotstand og støy.  

Flere andre har også testet vinterdekk. Sjekk for eksempel Broom sin test av vinterdekk, ABC-nyheter eller årets test fra NAF

Klar for vinteren? Dette bør du sjekke >> 

Dekkhotell hos Harila

 

Piggdekk eller piggfrie dekk? 

I Dagbladets test er dekk både med og uten pigger testet. De profesjonelle testerne mener at piggdekk fortsatt har det beste grepet på is, mens mange piggfri dekk er like bra som piggdekk på snø. Vurderer man støy, er piggfri dekk oftest best. 

Hvilke dekk som er best, kommer an på ditt behov. Har du spørsmål angående valg av dekk? Ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne. 

Toyota Betalingsutsettelse 

Uforutsette utgifter kommer ofte når det passer som dårligst. Hos oss kan du låne penger til bilrelaterte kostnader som for eksempel reparasjon, service eller kjøp av utstyr. 

Vi gir deg automatisk 3 måneder rente- og avdragsfri betalingsutsettelse. 

Les mer om TOYOTA BETALINGSUTSETTELSE her >>