Er sommerdekkene dine klar for en ny sesong?

Sist endret
Onsdag, mars 16, 2022
RAV 4 Plug-in Hybrid på sommerføre

Snøen smelter og sommeren er i sikte. Snart er det på tide å skifte til sommerdekk. Her er seks steg for å sjekke om dine sommerdekk er klare for en ny sesong. 

Når det er tid for dekkskift er det veldig travelt hos oss. Derfor anbefaler vi kundene våre til å ta en sjekk av sommerdekkene nå.  Se på mønsterdybden og om dekkene har skader. Det er også greit å sjekke at de ikke er for gamle. Er du i tvil om tilstanden på dekkene, er du velkommen innom oss for en vurdering. 

Trenger du nye sommerdekk, kan det være lurt å kontakte oss for et tilbud allerede nå, sånn at du er du klar når sommerdekkene skal på. 

(Har du dekkene dine på dekkhotell hos oss, har vi allerede vasket og sjekket dekkene dine. Om vi anbefaler nye, har du allerede fått et tilbud.)

Noen lurer på om de kan kjøre på sine piggfri vinterdekk gjennom sommeren, men det er ikke noe vi anbefaler. I vinterdekk er alt fra slitebane til mykere gummiblanding laget for å gjøre kjøringen trygg under kaldere forhold. Ikke bare vil de fungere dårlig om sommeren, men de varme veiflatene vil også gjøre at de slites raskere og mister sine sikkerhetsegenskaper for vinteren for neste sesong.

Sommerdekk er designet for å gi sikkerhet og komfort for sommerkjøring. De vil gi en enkel tur med presis håndtering, og rask respons ved sving på rattet. Dette gjør ikke bare kjøringen mer behagelig, men også tryggere i situasjoner hvor du må manøvrere skarpt for å unngå noe på veien. 

Ønsker du et tilbud på nye sommerdekk? Kontakt oss for et tilbud >>

 

6 STEG FOR Å SJEKKE OM DINE SOMMERDEKK ER KLARE FOR EN NY SESONG

  1. Sjekk mønsterdybden. Lovfestet minstedybde i Norge er 1,6 mm for sommerdekk. Nokian Tyres anbefaler imidlertid en mønsterdybde på minst 4 mm. Har du lavere mønsterdybde enn dette er dekkets sikkerhet kraftig redusert både når det gjelder bremselengde og vannplaning.
  2. Sjekk sideveggene og dekkenes sidebane. Du bør kontrollere at det ikke er noen sprekker, rift eller bulker på dekkenes overflate, da dette kan påvirke dekkets slitestyrke og i verste fall føre til at dekket eksploderer.
  3. Sjekk sporene i dekkene. Steiner og annet som sitter fast i sporene vil trenge dypere inn i dekket når bilen kjører, og kan påføre dekket skade og punktering. Eksempelvis kan du bruke en skrutrekker for å fjerne eventuelle steiner.
  4. Sjekk slitebanen på dekkene. Hvis bilen har feil hjulstilling kan dekkene bli fortere og ujevnt slitt. Dette gjør bilen mer ustabil, og gir dermed en mindre sikker og behagelig kjøring.
  5. Sjekk at alle dekkene er like slitt. Generelt sett vil dekkene foran slites raskere enn dekkene bak. Er dekkene ujevnt slitt, bør du bytte for- og bakdekk med hverandre. Har du to dekk som er bedre enn de to andre bør du, av sikkerhetsmessige grunner, montere dem foran.
  6. Sjekk lufttrykket i dekkene. Du bør sjekke lufttrykket regelmessig, siden riktig lufttrykk gjør bilen enklere å styre, samtidig som det reduserer bremselengden. Lavere lufttrykk enn anbefalt er også mer kostbart, siden dette påvirker strukturen i dekket og resulterer i høyere drivstofforbruk.

Kilde: nokiantyres.no

 

Toyota Betalingsutsettelse 

Uforutsette utgifter kommer ofte når det passer som dårligst. Hos oss kan du låne penger til bilrelaterte kostnader som for eksempel reparasjon, service eller kjøp av utstyr. 

Vi gir deg automatisk 3 måneder rente- og avdragsfri betalingsutsettelse. 

Les mer om TOYOTA BETALINGSUTSETTELSE her >>

 

Hakka Garanti

Hakka Garanti

Hvis en dose uflaks fører til så stor skade på ditt Nokian Hakka-sommerdekk, eller Hakkapeliitta-vinterdekk at det ikke kan repareres får du nytt dekk helt gratis. Gjør et trygt dekk-kjøp, og ta i bruk Hakka-garanti! Tjenesten forutsetter at Hakka-garantien aktiveres innen to uker fra kjøpsdato.

Se mer her >> 

 

Kontakt oss

Vil du at din nærmeste Harila skal kontakte deg? Klikk her >>

Eller kontakt en av våre lokasjoner: 

Harila Alta, Betongveien 5 | 78 44 56 00 | alta@harila.no

Harila Finnsnes, Botnhågveien 31 | 77 85 07 00 | finnsnes@harila.no

Harila Hammerfest, Finnmarksveien 56 | 78 40 78 20 | hammerfest@harila.no

Harila Tromsø, Skattørvegen 44 | 77 67 98 00 | tromso@harila.no

Harila Vestre Jakobselv | Nordvarangerveien 652 | 78 95 45 60 | vjakobselv@harila.no