GR Yaris er klar for prøvekjøring: – Den er helt rå!

Sist endret
Tirsdag, desember 15, 2020
Natalie fra Bilbyen med GR Yaris

GR YARIS ER KLAR FOR PRØVEKJØRING: 

– Den er helt rå! 

Ventetiden er over! Rally-inspirerte GR Yaris er her, og vi har testet den på veien. Kort fortalt: Vi nyter det!  

I Harila er vi mange som har gledet oss til å få denne råtassen av en bil til butikken. Nå er GR Yaris på plass ved flere av våre avdelinger. Flere av oss har rukket en kjøretur, og vi er over oss av begeistring! 

Natalie hos Bilbyen i Vestre Jakobselv var klar i sin tale. «Den er helt RÅ!», sa hun etter en tur ut på veiene i Øst-Finnmark.  Bilselger Runar i Tromsø var også overveldet. «Voi voi for ei skuta.... D rykka i stjerten!», skrev han på sin egen Facebookside etter en prøvetur. Bilselger Stein Tore i Hammerfest kaller bilen en fabelaktig liten hissigpropp. «Det er artig å danse rundt på svingete landevei med denne.»

Mange av oss i Harila er over gjennomsnittet interessert i bil. Det vet vi at mange av kundene våre også er. Derfor er vi veldig glad for at GR Yaris nå er klar for prøvekjøring ved flere av våre avdelinger. 

0-100 på 5,2 sekunder 

GR Yaris er en liten rakett som byr på 261 hestekrefter og et dreiemoment på hele 360 Nm. Bilen kommer med en 6-trinns manuell girkasse og firehjulstrekk med fast valgfri utveksling mellom drivakslingene.

Bilen får kreftene i bakken via Torsen-differensialer både foran og bak.... helsprøtt!  

For å gjøre lille Yaris lettere og stivere har GR-avdeling til Toyota brukt enda mer lette materialer som aluminium og karbon, og totalvekten har dermed landet på 1.280 kilo. Kraft-til-vekt-ratio er dermed på respektable 4,9 kilo per hk. Dette sørger for at den sprinter opp til 100 km/t på 5,2 sekunder, mens toppfarten er satt til 230 km/t.

En sportsbil med rally-DNA

Det er Toyotas stolte motorsport-tradisjon som ligger til grunn for den nye GR-satsingen. Resultatet er altså GR Yaris – en sportsbil med rally-DNA. Dette er forøvrig bilmodellen som Sébastien Ogier og Julien Ingrassia kjørte da de vant sin syvende FIA World Rally Championship-tittel på 2020 Rally Monza (desember). 

Toyota Yaris på rallybanen

GR Yaris er en sportsbil designet og produsert av Toyota i samarbeid med proffesjonelle rallykjørere. 

Terningkast 6

Det krever sin sjåfør for å få det meste ut av GR Yaris. En biljournalist fra Din Side testet bilen tidligere i år, og var imponert: 

«Fytterakkern som motoren imponerer. (…) For en herlig ærlig kjørefølelse den gir! GR Yaris vekker sanser vi ikke har kjent og følt i en bil på lenge. Her er det du som er sjefen, ikke datasystemene. Tilbake til røttene av det bilkjøring er.»

Din Side 2. januar 2020

GR Yaris profil

Bilen har en unik design med tre dører, og taklinjen er 91 mm lavere enn på en vanlig Yaris. Motoren er trukket bakover mot bilens senter, og batteriet er plassert i bagasjerommet for best mulig vektbalanse.

GR Yaris bakfra

Sjekk baken! GR Yaris har doble eksosrør. 

GR Yaris kupé

GR Yaris kommer standard med Alcantara GR-sportsseter, skinntrukket GR-ratt og nøkkelfri sentrallås.

GR Yaris detalj

Alle elementer i bilen er utviklet med fokus på ytelser: en helt ny plattform, nytt chassis, lettvekts karosseri, aerodynamikk samt et nytt system for firehjulsdrift med betegnelse GR-FOUR.

Er DU klar for en prøvetur? 

Nå er GR Yaris klar for prøvekjøring ved flere av våre avdelinger. Kontakt oss her for å avtale tid.