Harila åpner Outlet-avdeling i Tromsø

Harila åpner Outlet-avdeling i Tromsø

Harila er en sterk aktør på bruktbilmarkedet i Nord-Norge. Outlet er det siste tilskuddet i bruktbilfamilien.

Hvert år selger Harila rundt 1400 bruktbiler i konsernet. Nå ønsker de å forsterke sin posisjon som bruktbilaktør, og lanserer i disse dager bruktbilkonseptet Harila Outlet i Tromsø.

– I Harila Outlet finner du de rimeligste bruktbilene vi selger. Dette er biler man gjerne finner i privatmarkedet, men med tryggheten av å kjøpe fra forhandler, sier Yngve Jakobsen, salgssjef for Harila Tromsø.

Stor sjanse for en «god deal»

Bilene som havner i den nye bruktbilkategorien er gjerne eldre biler med høy kilometerstand. Bilene kan ha hull i servicehistorikken. Synlig bruksslitasje er heller ikke unormalt på denne typen biler. Men dette betyr ikke at Harila går på akkord på trygghet.

– Som på alle andre bruktbiler vil vi gjennomføre en grundig sjekk av bilene for å få et bilde av hvilken teknisk stand de er i. Alle bilene er EU-godkjent og leveres med tilstandsrapport. Vi garanterer også at det ikke er noen heftelser på bilen, sier Jakobsen.

Prisen på biler i Outlet-avdelingen vil typisk ligge fra 150.000 kroner og ned, så her er det store sjanser for å gjøre en «god deal».

Torbjørn Glomseth sjekker den tekniske tilstanden til bilen.

SJEKKET: Takstmann Torbjørn Glomseth sjekker alle bruktbilene grunding før de legges ut for salg. 

Skal du selge bil?

Hvis du skal selge bilen din kan du la Harila gjøre jobben for deg. Det kan nemlig være en krevende oppgave å selge bilen sin privat, noe selv garvede bilselgere har fått erfare.

– Jeg solgte selv en bil privat for noen måneder siden. Jeg selger jo biler til vanlig, og tenkte det kom til å være grei skuring. Men det er altså et «helsikke» å selge privat, ler Runar Lind som er salgskonsulent på Harila og fortsetter: 

– Vi fikk alle slags henvendelser, prutning og diskusjoner. Og vi måtte hit og dit for å vise bilen. Hos Harila blir man enig om pris, og selger er ferdig med bilen når pengene er på konto.

Koster mer enn det smaker

Takstmann Torbjørn Glomseth tror mange som velger å selge bilen privat kun fokuserer på pris, og glemmer de relative kostnadene knyttet til salget.

– Du må selv ordne vasking, shining, markedsføring og annonsering. Du må håndtere alle spørsmål som dukker opp i forkant og etterkant av salget, og eventuelle kjøpere som er misfornøyd. 

Prismessig må man regne med et prutningsmonn på ti prosent når man selger selv.

– Når man legger alt dette sammen så er det faktisk ikke så stor forskjell på å selge privat eller gjennom forhandler. Dessuten vet man aldri hvor lenge bilen blir stående. Det kan være en uke eller ett år, sier Glomseth. 

Selger du bilen til Harila lover Glomseth en enkel og grei prosess som krever svært lite av deg som selger.

Stor innendørs bruktbilhall hos Harila

STOR PLASS: Hos Harila på Skattøra i Tromsø har vi stor innendørs bruktbilhall i andre etasje. 

Trygt kjøp og salg

Kjøper man bruktbil hos forhandler er man beskyttet av forbrukerkjøpsloven som gir fem års reklamasjonsrett hvis det skulle vise seg å være noe feil med bilen. 

– Kjøper man privat gjelder kjøpsloven, som gir to år reklamasjon. Dette kan ofte være vanskelig å håndtere, både for kjøper og tidligere eier, mener Glomseth.

Enten man kjøper eller selger bruktbil vil det være en sikkerhet i å forholde seg til en forhandler. Med Outlet – det siste tilskuddet innen bruktbil, mener salgssjef Yngve Jakobsen at Harila også er en komplett bruktbilforhandler.

– Det handler om å tilby Tromsø flere ting på ett sted. De fleste vet at vi har fullt sortiment av våre kvalitetsmerker Toyota og Lexus. Nå ønsker vi å være lengst frem i vurderingen til folk når det kommer til bruktbil. Enten man skal kjøpe eller selge håper vi at kunden kommer til oss først.

Harila Outlet - våre rimeligste bruktbiler