HK Sørensen får sine første elektriske varebiler

Sist endret
Mandag, september 27, 2021
HK Sørensen får overlevert sine første elektriske varebiler fra Harila

– Nå får vi ned forbruket, og sparer miljøet samtidig!

Daglig leder i HK Sørensen, Stein-Eirik Jakobsen, har tatt ett stort steg i en grønnere retning, med to elektriske varebiler i «stallen». Det mener han er «vinn-vinn».

– Vi kjører ganske mye, og i dag svir vi av mange tusen kroner i måneden på drivstoff. Med elektriske varebiler får vi ned forbruket, samtidig som vi sparer miljøet. Det er en klassisk vinn-vinn-situasjon!

HK Sørensen holder til på Finnsnes, og utfører alle typer elektriske installasjoner. De har vært kunder av Harila helt siden bilforhandleren etablerte seg på Finnsnes i 2002. I dag har HK Sørensen hele 12 Toyotaer i stallen.

– Vi kjører rundt i hele Troms, og delvis også i Finnmark og Nordland. Da er vi avhengig av driftssikre biler, og vi har vært veldig fornøyd med Toyota Hiace, forteller Jakobsen.

– Men nå har vi også investert i to nye el-varebiler: Toyota Proace Electric, som skal brukes av både service- og installasjonsavdelingen vår.

Stein-Eirik Jakobsen i HK Sørensen på Finnsnes i sin nye bil

GLEDER SEG: Stein-Eirik Jakobsen har prøvekjørt el-varebilen i et par uker, og gleder seg nå til å ta den i bruk. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Må tenke grønt

Toyota Proace Electric er Toyotas første helelektriske varebil. Modellen har en rekkevidde på opptil 330 km, og nyttelast og hengervekt på et tonn. 

– Det er i vinden å tenke grønt, og det må vi også gjøre, sier Jakobsen.

– Dessuten er det en rivende utvikling på elbiler nå, og det vil bli spennende å følge med på hva som skjer i årene som kommer.

Jakobsen er spent på hvordan den nye hverdagen med elbil kommer til å fungere for bedriften.

– Vi har jo fortsatt ti andre biler, men dersom vi ser at rekkevidden holder, det går fint med ladning og det finnes godt med ladestasjoner på de strekningene vi skal kjøre, så kommer vi til å bruke elbilene også på oppdrag langt borte, forteller han.  

Godt inntrykk

Jakobsen og kollegaene fikk levert sine to nye Toyota Proace Electric fredag 24. september, men har hatt et eksemplar på prøvekjøring i forkant.

– Vi har kjørt den masse, og inntrykket vårt er veldig godt, sier Jakobsen.

– Jeg tror nok at flere bedrifter på Finnsnes vil følge i vårt fotspor, og også satse på elbiler etter hvert.

– Flere vil følge etter

Til nå har Harila kun solgt tre elektriske varebiler i Midt-Troms, men bilselger Yngve Torgersen er enig med Jakobsen, og tror flere bedrifter snart vil følge etter.

– Jeg har absolutt inntrykk av at flere bedrifter har begynt å tenke el. Vi håper jo selvsagt at flere bedrifter blir inspirert av HK Sørensen – elbiler er både miljøvennlige og veldig framtidsrettet, med tanke på den utviklingen vi er inne i, mener han.

– I dag går de fleste varebiler på diesel, men nå som vi går mot en grønnere framtid, vil el-varebilen være et godt valg.

De to nye elektiske varebilene feires med kake.

FEIRING: De to nye elektriske varebilene ble feiret med kake. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Fornøyde kunder

HK Sørensen har vært Harila-kunder i 19 år, og har benyttet dem på både nyinnkjøp og service.

– Vi er veldig fornøyde med å være kunder hos Harila, og opplever at de gir god service. Vi må ha biler som går bra, slik at vi kan yte service til våre kunder igjen. Det hjelper Harila oss med!