Runar har solgt alt fra vrak til millionbiler

Onsdag, oktober 12, 2022

Den 1. oktober 1997 gikk Runar (48) inn døra hos Harila. Denne måneden har han jobbet her over halve livet, i 25 år. 

- Jeg og Børre som er stedlig leder i Harila Vestre Jakobselv jobbet sammen på Autovulk og vi begge hadde tenkt på å bytte jobb. Da det plutselig dukket opp to stillinger hos Harila var Børre raskt ute med søknad, mens jeg var for treg. 

Det endte med at jeg stakk innom Trond (Johansen) og sa: 

«Æ e nu for sein, men hadde nu egentlig lyst på den jobben» 

«Drit i det sa han Trond, bare kom med en søknad.» 

Dagen etter ble han innkalt på intervju. De andre som hadde søkt hadde sittet 2 timer i intervju og blitt grillet, mens Runar var innom i 15 minutter, tok en kaffe og pratet sjit. Dagen etter hadde han fått seg ny jobb. Han hadde gjort et godt inntrykk.  

- Jeg startet på klargjøring og jobbet meg opp. Totalt var jeg vel 10 år i bilutleie.

"Ja, de burde vel kanskje vært hengt opp de der" - Runar Lind

Stillinger jeg har hatt: 

Har jobbet på bilutleie, både som klargjører og stasjonssjef i mange år og så har jeg vært bilselger her i Harila siden den gang. Både på nytt og brukt. 

Ditt beste minne? 

Egentlig så har jeg ikke et spesifikt minne som jeg husker bedre enn noe annet, det er jo 25 år med moro med gjengen som jobber her. Jeg vet rett og slett ikke. Alt er et godt minne. 

Råeste modellen vi har hatt inne: 

Har ingen modeller som er sånn superfavoritt, men vi har hatt mye bra Lexus. Åh, også selvfølgelig Celica! 

Hvordan har det vært å jobbe her i 25 år?

Det har bestandig vært trygt og godt og alltid vært gode kollegaer på huset her. 25 år er lenge, men jeg har aldri vurdert å slutte. Jeg trives på jobb og det har bestandig vært godt arbeidsmiljø og stor takhøyde for det vi gjør. 

Hva er årsaken til at folk jobber så lenge i Harila? 

Det går jo nesten ikke an å få seg jobb i Harila fordi det er jo ingen som slutter, ler Runar. Men igjen, arbeidsmiljø og kollegaene her er helt fantastisk. I senere år har ledelsen også jobbet aktivt for at arbeidsmiljøet skal være bra. Vi har samlinger og møter der det har vært lagt vekt på viktigheten av det. 

Hva gjorde at du hadde lyst til å bli bilselger?

Hadde vært 10 år på Avis og var begynt å bli litt lei. Lite forandringer og lite utfordringer. Og det året det ble besluttet at vi skulle ta inn Lexus og at Trond Johansen skulle styre skuta åpnet det seg en stilling som selger på Toyota. Den ville jeg ha! 

Er det noen store forskjeller på å selge bruktbil og nybil? 

Ja, altså forskjeller er det. Jeg liker jo å selge bruktbil! Det kommer inn en kar og ser på bilen, prøver den, kjøper den og tar den med seg. Enkelt og greit.

Det er også stor variasjon i produktet vi selger. Jeg kan selge et vrak til under 10.000,- for en som bare skal ha deler og jeg kan selge biler for over millionen.