William Frantzen (27) kjører nye Toyota Yaris Hybrid

William Franzen med sin nye Yaris Hybrid

NY BIL: William Frantzen jobber som er arrangement- og arenaansvarlig i TIL. Her henter han sin nye Toyota Yaris Hybrid hos Harila i Tromsø.

– Yaris har alle egenskapene jeg trenger i en bil i min livssituasjon

Da William Frantzen (27) skulle ha ny bil, falt valget på Toyota Yaris – igjen. Her forteller han hvorfor modellen har blitt en favoritt.

William Frantzen (27) har akkurat hentet sin splitter nye Toyota Yaris hos Harila på Skattøra i Tromsø. Modellen ble akkurat kåret til Årets bil i Europa, en prestisjetung kåring som blir lagt merke til både i bransjen og hos bilkjøperne.

– Dette er stas! Det er gøy å ha en bil som har fått så gode skussmål, sier Frantzen.

Mye bil for pengene

Yaris er ikke en ny modell for 27-åringen. Han har kjørt Yaris siden 2018. Nå som leasingavtalen gikk ut, bestemte han seg for tre nye år med samme bilmodell.

– Yaris har alle de egenskapene jeg trenger i en bil i min livssituasjon. Her får jeg mye bil for pengene. Dessuten er den super-kul og moderne i stilen!

Til daglig bruker 27-åringen bilen til og fra jobb, fritidsaktiviteter og noen ganger til lengre turer nordover til hjemplassen i Finnmark. Men aller mest brukes den til bykjøring.

– I byen er det veldig snopt med en liten bil. Den er jækla fin når du skal parkere på trange parkeringsplasser og i parkeringshus. Også får jeg lett med meg skiene når jeg skal på fjelltur, ved å slå ned setene, sier han.

Raskere, sterkere og smidigere

Yaris har alltid solgt godt hos Harila. Bilen er liten og smidig, men rommer mer enn man tror. Dessuten er den lett å kjøre og billig i drift.

I fjor kom Yaris i en helt ny utgave. Et forbedret selvladende hybridsystem sørger for fantastiske kjøreegenskaper med raskere respons og større effektivitet. Sjåføren sitter lavere, og nærmere midten av bilen, noe som bidrar til et lavere tyngdepunkt og en mer engasjerende og ergonomisk sittestilling.

Da William testet den nye utgaven kjente han en klar forskjell fra sin forrige Yaris.

– Kjøreegenskapene er bedre. Bilen har et bredere understell og ligger annerledes på veien. Det gir en følelse av å kjøre en større bil, heller enn en liten nett bil. Men alle de gode egenskapene er bevart, bare gjort enda bedre.

Lease eller kjøpe?

For William er det likevel noen kriterier som er viktigere enn andre når det gjelder valg av bil.

– I min situasjon er pris helt klart avgjørende. Og siden jeg er usikker på hvordan bilbehovet mitt vil se ut i fremtiden, synes jeg leasing er en trygg og enkel måte å ha bil på. Kanskje trenger jeg en større bil om tre år? Eller kanskje er strømnettet godt nok utbygd, sånn at jeg kommer meg til Finnmark med en elbil i fremtiden?

Det kan være greit å ikke planlegge altfor langt frem i tid. Akkurat nå gleder William seg til tre nye år med sin nye Yaris – Årets bil i Europa 2021.

 

Til info: William Frantzen jobber som er arrangement- og arenaansvarlig i TIL. Harila har vært sponsor og støttespiller for TIL i over 30 år. I dag er vi partner i Proff i Nord for TIL, og vi er fast billeverandør for klubben.

 

DETTE ER NYE YARIS

Nye Yaris Hybrid vil kunne kjøre helt elektrisk over halvparten av tiden i gjennomsnitt. Den vil også kunne kjøre elektrisk i hastigheter opp mot 130 km/t.

Nye Yaris er bygd og utstyrt for å være den sikreste utgaven som er laget. Her har en kompakt «billig bil» fått en rekke førerassistenter, akkurat som de langt dyrere modellene.

Nye Yaris har et høyt utstyrsnivå på alle varianter. Blant annet er Toyota Safety Sense 2.5, kollisjonspute mellom setene, ryggekamera og ny multimedialøsning med Apple CarPlay og Android Auto standardutstyr for modellen.

Les mer om bilen her >>

Dette er nye Yaris Hybrid