Om Harila

Sist endret
Mandag, april 24, 2023
Selger og kunder i butikk

HARILAGRUPPEN – Harila-konsernet, Bilbyene og Harila Vadsø

Harila som tidligere gikk under navnet «Brødrene Harila» har sin historie tilbake til en hulstensfabrikk og et maskinentreprenørfirma på 1950-tallet.

Dagens bilkonsern har sin opprinnelse fra bygda Vestre Jakobselv, og er godt etablert med avdelinger i Finnmark og Troms.

Forretningsområde er hovedsaklig bilanlegg for Toyota, Lexus og Volvo. Du finner våre bilanlegg for Toyota etablert med service og bilutsalg i Alta, Hammerfest, Vestre Jakobselv, Finnsnes og Tromsø. Bilanlegg for Lexus er etablert i Tromsø, med serviceverksteder i Alta, Hammerfest, Vestre Jakobselv og Finnsnes. Bilanlegg for Volvo personbiler er etablert med service og bilutsalg i Alta. Volvo utstilling/showroom er etablert i Alta, mens Volvo serviceverksted finner du i både Vestre Jakobselv og Hammerfest. 

Harila Vadsø AS (tidligere Varanger Auto AS) ble fra oktober 2019 en del av Harila Gruppen, og er etablert med bilanlegg for Volkswagen og Nissan i Vadsø. I 2021 ble også tidligere Alta Autosenter en del av Harilagruppen, med et bilanlegg for Nissan og BYD (2023) i Alta.

I 2023 ble Alta Motor en del av Harilagruppen, forhandleren er allerede godt etablert i Alta med bilanlegg for Volkswagen, Skoda og servicemarked på Audi. 

Bilbyen Skadesenter et samarbeid med andre nærliggende aktører. Disse verkstedene er etablert i Alta, Finnsnes, Tromsø og Vadsø (Vestre Jakobselv) med fagområde karosseri, oppretting og lakkering.

Forøvrig har Harila drift av bilutleiestasjoner i Troms og Finnmark, YX bensinstasjon med pakkeutlevering i Vestre Jakobselv og en av Nord-Norges største Power butikker i Vadsø. Harila eier og driver et betydelig eiendomsselskap gjennom Harila Eiendom AS, som på sin side har virke i og utenfor Norges grenser.

Harilas hovedanlegg og hovedkontor ligger i Vestre Jakobselv i Vadsø kommune. Konsernadministrasjon er hjemlokalisert i Vadsø, og huser Harilagruppens sentrale økonomi-, personal- og IT funksjoner tilhørende alle våre virksomheter.

Harilagruppen har over 400 dyktige medarbeidere med lang erfaring, som gjør oss til en solid aktør i Nord-Norge.