Hopp til innholdet
Åpent 08:00 - 16:00
Betongveien 3, 9515 Alta
Les mer
Åpent 07:30 - 16:00
Botnhågveien 31, 9300 Finnsnes

Harila Finnsnes fører følgende bilmerker

Les mer
Åpent 08:00 - 16:00
Finnmarksveien 56, 9602 Hammerfest

Harila Hammerfest fører følgende bilmerker

Les mer
Åpent 08:00 - 16:00
Skiferveien 2, 9511 Alta

Harila Motor (Alta) fører følgende bilmerker

Les mer
Åpent 08:00 - 16:00
Tanaveien 8, 9800 Vadsø

Harila Motor (Vadsø) fører følgende bilmerker

Les mer
Åpent 07:30 - 17:00
Skattørvn. 44, 9018 Tromsø

Harila Tromsø fører følgende bilmerker

Les mer
Åpent 07:30 - 15:30
Nordvarangerveien 652, 9802 Vestre Jakobselv

Harila Vestre Jakobselv fører følgende bilmerker

Les mer
Åpent 08:30 - 16:00
Skattørvn. 44, Tromsø

Lexus Tromsø fører følgende bilmerker

Les mer

Gode dekk betyr mye for sikkerheten

Dekk som tar deg hele veien til målet

Enten du kjører mange langturer eller mest bykjøring har dekkene dine mye å si for deg og dine medtrafikkanters sikkerhet.

Veiene i Nord-Norge byr på mange utfordringer for oss bilister. Skiftende føre med snø, is, våte veier og varierende temperaturer stiller store krav til dekkene våre. Kjører du med slitte og gamle dekk kan det skape fare både for deg, dine passasjerer og andre trafikanter.

Her er en sjekkliste du bør gå gjennom nå som dekkene dine skal skiftes:

Mønsterdybde. Minstekravet for mønsterdybden er 3 millimeter på vinterdekk og 1,6 millimeter på sommerdekk, men alt under 5 (vinter) og 4 (sommer) millimeter betegnes som slitte dekk. Har du lavere mønsterdybde enn dette er dekkets sikkerhet kraftig redusert både når det gjelder bremselengde og vannplaning.

Samtlige nyere dekk fra Nokian Tyres har en slitasjevarsler. Ved hjelp av denne kan bileieren se hvor mye slitt og hvor sikre dekkene er. Slitasjevarsleren sitter midt på slitebanen, og viser med tydelige sifre hvor mange millimeter av mønsterdybden som er igjen i hovedsporene.

Frigjør sporene. Samtidig som du sjekker mønsterdybde bør du fjerne steiner og annet som sitter fast i sporene. Under kjøring vil dette trenge dypere inn i dekket, og påføre skade og punktering. Eksempelvis kan du bruke en skrutrekker for å fjerne eventuelle steiner.

Dimensjon. Feil rulleomkrets gir feilvisning på speedometeret og mangel på EU-kontroll. Riktig dimensjon finner du på vognkortet ditt.

Datomerkingen. Dette er trykket inn på dekksiden. De fire siste sifrene angir produksjonsuken og -året. Hvis koden for eksempel er 1314, ble dekket produsert i uke 13 i 2014.

Det anbefales å skifte ut dekkene etter maksimalt seks år.

Selv om du ikke bruker bilen så mye, og dekkene virker i god stand, bør du uansett skifte dem når dekkene er 10 år gamle fordi gummiblandingen hardner over tid, og dekket mister grepsegenskapene.

Lufttrykk. Du bør sjekke lufttrykket regelmessig. Riktig lufttrykk gjør bilen enklere å styre, og er viktig med tanke på bremselengde, rullemotstand, slitasje og kjørekomfort. Lavere lufttrykk enn anbefalt er kostbart, da dette påvirker strukturen i dekket og resulterer i høyere drivstofforbruk. Riktig dekktrykk for dine dekk finner du i brukerhåndboken som fulgte med bilen. Dekkenes lufttrykk må alltid måles fra kalde dekk.

På piggfrie dekk, øk lufttrykket med 10 %. Da får du bedre grep og mer stabilitet.

Lagring. Dekk med felg skal ikke lagres stående, men stables oppå hverandre eller henges på veggen. Har du løse dekk, er det motsatt. Disse skal stilles opp stående, og helst roteres med jevne mellomrom, for eksempel en gang i måneden. Vask dekkene grundig når du tar dem av bilen.

Sjekk sideveggene og dekkenes sidebane. Du bør kontrollere at det ikke er noen sprekker, rift eller bulker på dekkenes overflate, da dette kan påvirke dekkets slitestyrke og i verste fall føre til at dekket eksploderer.

Sjekk at alle dekkene er like slitt. Generelt sett vil dekkene foran slites raskere enn dekkene bak. Er dekkene ujevnt slitt, bør du bytte for- og bakdekk med hverandre. Monter de minst slitte dekkene foran. Hvis bilen har feil hjulstilling kan dekkene bli fortere og ujevnt slitt. Dette gjør bilen mer ustabil, og gir dermed en mindre sikker og behagelig kjøring.

Hos Harila tilbyr vi dekkhotell til våre kunder. Vi tar oss av oppbevaring, hjulskift og rengjøring av dekkene dine. Før hjulskift sjekker vi mønsterdybde og annen eventuell skade og slitasje på dekkene og sørger for at du kjører herfra med korrekt lufttrykk.

Dekk hos Harila

Blir Nokian-dekket ditt skadet får du et nytt dekk gratis. Du får også 24/7 veiassistanse kostnadsfritt.

Hvis en dose uflaks fører til så stor skade på sitt Nokian Hakka-sommerdekk, eller Hakkapeliitta-vinterdekk at det ikke kan repareres får du nytt dekk helt gratis.*

I tillegg til et nytt dekk får du gratis hjelp av veitjenesten i Norge, Sverige og Finland. Du får tauet bort bilen din gratis. Nokian Tyres dekker også andre reisekostnader og overnatting inntil 500 euro.*

Alt du trenger å gjøre er å aktivere Hakka-garantien for dine nye dekk. Om du trenger hjelp til å aktivere garantien, hjelper vi deg gjerne.

* Hakka-garantien gjelder i ett år fra dekkene ble kjøpt. Les mer om vilkår og begrensninger her >>

Visste du at vi også har dekkhotell?

Hvis du har dårlig med lagringsplass, eller gruer deg til å bytte dekk når sesongen skifter, gjør vi det for deg. Vi oppbevarer, tar en lett vask samt kontrollerer dine dekk mellom hvert hjulskift. Finner vi noe galt vil du få beskjed om det.

Ser vi at du har behov for nye dekk, får du tilbud med beskrivelse av tilstand på de gamle hjulene i god tid før neste hjulskift.

Uforutsette utgifter kommer ofte når det passer som dårligst. Hos oss kan du låne penger til bilrelaterte kostnader som for eksempel reparasjon, service eller kjøp av dekk og utstyr.

Vi gir deg automatisk 2 måneder rente- og avdragsfri betalingsutsettelse.